2016. április 21., csütörtök

Informatika az oktatásban


A kurzus célja

A hallgatók megismerkedjenek az információs társadalom iskola felé támasztott kihívásaival, a pedagógusszerep változásával, az IKT-val támogatott tanulási-tanítási folyamat irányításával. A szemináriumok az elméleti ismeretanyag közvetítése mellett felkészítést is jelentenek az iskolai terepmunkára, ahol a hallgatók valós igényekre reagálva végzik az intézmény által leginkább igényelt IKT fejlesztési és támogatási feladatokat.



Fejlesztendő kompetenciaterületek

  1. Ismeret: Ismeri a fejlesztések projektszerű szervezésének elveit, a stratégiai céloktól, a pályázatok készítésén át a megvalósításig, s azok eredményeinek tudatos visszakapcsolásáig. Ismeri a pedagógiai fejlesztések alapvető törvényszerűségeit, a hatékony fejlesztés menetét és eredményességét befolyásoló egyszerűbb külső – belső folyamatokat.
  2. Készség/képesség: Képes szakmai segítőként, vagy szakmai vezetés mellett egyszerűbb folyamatok irányítójaként pedagógiai innovációban, szervezetfejlesztésben, projektekben, programkidolgozásban és fejlesztésben részt venni, különös tekintettel az iskolai tanterv és értékelési rendszer, az elearning alapú tanulási környezet és a tanulás támogatását szolgáló programok témakörében és más komplex iskolafejlesztési projektekben. Képes szakmai együttműködés keretében egy-egy intézmény, pedagógusok, tanulók és tanulócsoportok főbb igényeit, elvárásait megismerni, és ezekre építve iskolafejlesztési feladatokat Képes változatos módszereket, eljárásokat alkalmazni és alkotni az IKT-val segített tanulás támogatására.
  3. Attitűd: Elfogadja, hogy a szakmai együttműködés alapja a szervezettség, és asszisztensi tevékenysége mindig valamilyen szervezet részeként valósulhat meg. Egyetért azzal, hogy a személyiségfejlesztés az érintett partnerek komplex együttműködésére épül. Nyitott arra, hogy a konfliktushelyzetek és problémák feltárása és megoldása érdekében szakmai segítséget kérjen.



Kép forrása: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOKgtAJE0Djfhhcu0v53QY9AmEebnzGNDriBSoZOFDOHMgbCC0nd4EOW-F7kfk_SZI6AwfzCo4Qz-5Jg1X3Gl-sn7hOIQRHjN1b6VctnNx7YuTHzFL0QVeArD6kayfv7uu5TNaVv1SYXM/s1600/ICT_800x390.jpg 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése